Morten Frisch udgiver løgnagtig nekrolog om Bent Melchior, som efterfølgende afvises af Özlem Cekic.

D. 31. maj 2021 blev Morten Frisch inviteret til dialogkaffe hos tidligere overrabbiner Bent Melchior og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic. Mødet foregik hjemme hos Bent Melchior.

Bent Melchior dør to måneder efter dette møde (28. juli 2021).

Morten Frisch har aldrig tidligere skrevet om eller omtalt dialogkaffe-mødet, men 29. juli 2021 – dagen efter Bent Melchior’s død – publicerer Morten Frisch nedenstående nekrolog på egen Facebook-side.

Som det fremgår af Morten Frischs referat af mødet med Bent Melchior og Özlem Cekic, skulle Bent Melchior blandt andet havde beklaget, at han havde skrevet under på brevet fra “Soberminoritetsforskning”, der fremlægger dokumentation for Morten Frisch’s udtalelser i omskæringsdebatten (se rød understregning ovenfor, hvor Morten Frisch skriver om Bent Melchior’s ‘stilfærdige, men oprigtige beklagelse‘).

Özlem Cekic, som deltog i det nævnte dialogkaffe-møde, skriver efter nogle dage en kommentar på Morten Frisch’s Facebook-væg. Her skriver Özlem Cekic, at Bent Melchior under det omtalte møde aldrig er fremkommet med de oplysninger, som Morten Frisch gengiver i nekrologen. Özlem Cekic skriver også, at der forelå en aftale om, at Morten Frisch slet ikke måtte referere til mødet. Udover at Morten Frisch ikke overholder denne aftale, er Morten Frisch’s referat af mødets indhold slet og ret usandt. Özlem Cekic skriver følgende:

Efter at Özlem Cekic har skrevet på Morten Frisch’s Facebook-væg, at Morten Frisch’s referat af Bent Melchior’s udtalelser slet ikke stemmer overens med virkeligheden, skriver Morten Frisch dette meget lange svar til Özlem Cekic:

At Morten Frisch formidler disse løgnagtige udtalelser fra det pågældende møde, efter at Bent Melchior er død, kan kun fortolkes således, at Morten Frisch nu er sikker på, at Bent Melchior ikke selv kan korrigere referatet af mødet fra Morten Frisch. Men det er nok noget af en overraskelse for Morten Frisch, at Özlem Cekic korrigerer nekrologen fra Morten Frisch.

Nekrologen fra Morten Frisch ligger her: https://www.facebook.com/morten.frisch/posts/10226335549352463

Her er et link til Soberminoritetsforsknings-brevet, der af Morten Frisch omtales som et ”smædebrev”. Som det fremgår af brevet, er hele brevet udelukkende baseret på Morten Frisch’s egne skriverier, og her er flere eksempler på, at Morten Frisch har meget vanskeligt ved at forholde sig til sandheden, hvis en omskrivning af denne kan fremme hans sag om at få indført et forbud mod ritual drengeomskæring: https://soberminoritetsforskning.wordpress.com

Her følger udvalgte kommentarer til Morten Frisch’s nekrolog. Morten Frisch’s mange følgere og disciple tror tydeligvis, at Morten Frisch’s referat af dialogkaffe-mødet med Bent Melchior og Özlem Cekic er korrekt gengivet – også selvom Morten Frisch efterfølgende erkender, at der er tale om en “opfattelse”.

Tommy Lubek Petersen skriver her, at han er glad for, at Bent Melchior under mødet skulle have undskyldt sin underskrift på det omtalte brev. Morten Frisch “liker” ovenikøbet denne kommentar fra Tommy Lubek Petersen, hvorefter Morten Frisch efterfølgende skriver i svaret til Özlem Cekic, at det slet ikke passer, at Bent Melchior har undskyldt noget som helst. Redaktionen har svært ved at finde ord, der kan forklare denne adfærd. Vi lader læseren om selv at bedømme, hvad dette handler om:

Redaktionen konkluderer endnu en gang, at Morten Frisch ikke lader sig bremse af fakta, når det handler om at fremme eget budskab i debatten om rituel drengeomskæring. At forvanske og manipulere udtalelser fra Bent Melchior umiddelbart efter, at denne er død, er noget af det mest ekstreme, som er set i denne debat. At Morten Frisch ramte forkert i denne omgang og måtte erkende, at dele af referatet i nekrologen ganske simpelt er opfundet af ham selv (en “opfattelse”), gør ikke metoden mere stueren.

Det er ikke første gang, at Morten Frisch har manipuleret indhold af møder for at fremme egen agenda i omskæringsdebatten. Her er dokumenteret et lignende tilfælde fra Folkemødet på Bornholm i 2017, hvor Morten Frisch citerer folketingsmedlem Marianne Jelved (RV) for noget, som hun aldrig har sagt: https://circuminfo.dk/2017/06/29/statsansat-forsker-blokerer-kritik/